Har du lyst til å bli fosterhjem?

Vi har kontinuerlig behov for hjelp

En grå katt som går med krage og bandasje på beinet

Å være fosterhjem er en givende
utfordring og behovet er stort

Ukentlig kommer det katter til oss med ekstraordinære behov som vi ikke kan dekke på kattehuset. Dette kan være kattunger født ute, skadede katter som trenger tett medisinsk oppfølging, eller katter som har opplevd traumer og mistet tilliten til mennesker. Noen av disse kattene har aldri blitt håndtert av mennesker før. Felles for dem alle er at de trenger trygge omgivelser, mye tid og oppmerksomhet for å kunne bli en god familiepus. Uansett om du tar imot en ukes gammel kattunge som må flaskes opp med morsmelkerstatning, eller en redd katt som har vært ute i flere år, hviler det et stort ansvar på deg. Belønningen når man lykkes, gjør imidlertid den krevende jobben verdt hvert sekund.

Tilgjengelige fosterhjem betyr at vi kan fortsette å jobbe med vårt kjerneområde i Redd Dyra: å gi de firbeinte som har falt utenfor, en ny sjanse i livet.

Vi tilbyr

Opplæring

Å være fosterhjem er en viktig, men ofte krevende oppgave, og derfor er det helt nødvendig med en grundig innføring i hva du har i vente med en ny firbeint i hus, som kanskje ikke har det så lett. Vi anbefaler alltid at pus skal være på et eget rom til han blir trygg. Det er derfor viktig at du som fosterhjem disponerer et ekstra rom som kan okkuperes av pus den tiden han har behov for det.

Egen kontaktperson

Du vil få tildelt en egen erfaren fosterhjemsansvarlig som du kan rådføre deg med underveis når det oppstår krevende situasjoner. Det er verdt å merke seg at vi ikke kan redde alle, noe vi vet er en belastning for den enkelte. Likevel må hensynet til pus alltid gå foran og er veien altfor lang er fagvurderingen klar: Sterk redsel for en katt over lengre tid, er ikke god dyrevelferd.

Alle utgifter dekket

Vi vet det fort blir kostbart å være fosterhjem så alle utgifter knyttet til pus, som utstyr, mat, sand, dyrlege og medisiner, dekkes selvfølgelig av Redd Dyra. Vi er avhengige av at du selv disponerer bil og kan hente og bringe til veterinær. Nå som vi har egen dyrlege på kattehuset, blir det naturlig å booke tid hos henne, men vi har også samarbeidsklinikker andre steder i fylket ved behov.

Har du lyst til å støtte oss?

Redd Dyra er en frivillig organisasjon uten offentlig støtte og derfor setter vi
enormt pris på alle gaver og donasjoner som kommer kattenes vei.

Scroll to Top