Du har tatt
et godt valg

Bilde av Veronica som er frivillig i Redd Dyra.

I Redd Dyra fant jeg lidenskapen min. Det hender det er beintøft, men jeg ville ikke byttet det ut mot noe.

Veronica (27) Frivillig i Redd Dyra Telemark

Livet som frivillig

Vakter på huset

Har du et par-tre timer i uken å avse til frivillig arbeid? Da er kattehuset stedet for deg. Vi trenger ansvarsfulle personer med mye kjærlighet for de firbente. Hos oss kan du være ufør, pensjonist, student, arbeidsledig, arbeidsnarkoman, rik eller fattig – det eneste vi bryr oss om er at du har lyst til å hjelpe pusene, er ærlig og redelig og villig til å lære. Er dette deg? Da hører vi gjerne fra deg. En typisk dag på kattehuset innebærer vask og stell, medisinering, koordinering med teamet, ta i mot besøkende og adoptere ut katter.

Fosterhjem

I en perfekt verden hadde vi hatt uendelig med fosterhjem, men det har vi ikke. Uten fosterhjem stopper muligheten vår opp for å ta i mot nye katter på inntaket. Veldig mange av kattene som kommer til oss har store traumer og trenger ekstra trygge rammer for å kunne stole på mennesker igjen. Det krever tid og tålmodighet. Andre puser trenger kanskje tett medisinsk oppfølging på grunn av en skade. Noen ganger trenger vi fosterhjem i 1 uke, andre ganger i 3 mnd. Du må ha bil og et ledig rom i huset for å bli fosterhjem. Utgifter dekker vi.

Fangstgruppa

Er du medlem i fangstgruppa er du «badass» Redd Dyra frivillig. Dette er Delta og SWAT kombinert. De som er ute og fanger må gjerne ha litt lakenskrekk og adrenalinbehov. Katter er nattedyr og det betyr at vi ser etter deg som ikke er redd for å sitte ute i skogen og vokte en felle for å fange inn en stakkar som trenger det som aller mest. Du er vanskelig å oppdrive, det vet vi, og det eneste vi kan tilby er heder og ære, men har du en kriger i deg så hører vi veldig gjerne fra deg. Dere som fanger er selve kjernen i det Redd Dyra står for.

Annet

Vi har full forståelse for at ikke alle kan bidra like mye, men kanskje har du mulighet til å bidra litt innimellom med praktiske gjøremål? Vi dekker hele Telemark så behovet er alltid tilstede, øst som vest. Vi trenger bl.a. ofte hjelp til kjøring. Det kan være til dyrlege, eller så skal plutselig en katt hentes her eller der og klokkeslettene er ikke alltid like gunstige. Sånn er frivilligheten. Noen ganger trenger vi hjelp med å kjøre en tilhenger på søppelfyllinga. Alt hjelper. Det er flere ting du kan bidra med uten å binde deg opp til noe fast.

Har du lyst til å støtte oss?

Redd Dyra er en frivillig organisasjon uten offentlig støtte og derfor setter vi
enormt pris på alle gaver og donasjoner som kommer kattenes vei.

Scroll to Top