Redd Dyra i dag

Siden 2012 har vi holdt til på kattehuset
i Trommedalsvegen 10

– en videreføring av den opprinnelige Noras Ark –

Tenk deg at det har gått over 12 år siden vi etablerte vårt eget kattehus. Vi har mye å se tilbake på og enda mer å være takknemlige for. Vi er så heldige å ha trofaste givere med på laget som er takknemlige for den innsatsen vi legger ned for kattene våre. Vi avsluttet 2023 med å ha tatt inn hele 650 katter. Det hadde aldri vært mulig uten deres hjelp! Ideelt sett skulle vi ønske at det ikke var nødvendig med en organisasjon som oss i det hele tatt, men med over 50 000 hjemløse katter i Norge, er det ønsketenkning. Behovet for organisasjoner som vår, samt for eksempel Dyrebeskyttelsen, er prekært. Vi ser et påtrengende behov for et nærmere samarbeid mellom Mattilsynet, dyrevelferdsorganisasjoner, veterinærer og det offentlige hvis vi skal lykkes med å håndtere det alvorlige dyrevelferdsproblemet som hjemløse katter utgjør.


IMG 4607

I februar 2024 nådde vi nok en stor milepæl i Redd Dyra takket være en fantastisk arv fra en sann dyrevenn

Det var ingen som trodde sine egne ører da nyheten sprakk om at Redd Dyra hadde mottatt en millionarv fra Skienskvinnen Erna Eriksen. Uten egne livsarvinger valgte hun å testamentere alt hun eide til kattene våre. Det inkluderte leiligheten hennes som ble solgt med milliongevninst. Vi har ikke ord for å uttrykke vår takknemlighet nok, men vi kan love at vi skal forvalte hver krone til å kjempe for katters rettigheter og gi flest mulig en ny sjanse i livet.

DC0E96C8 BC90 4354 948D B4FC0B8759E5

Bilde kommer

Ernas hus er ferdig til påske – nytt lager og behandlingsrom for nyansatt husveterinær i 50 % stilling

Med Ernas arv har vi fått realisert vårt største ønske – å få en egen dyrlege på kattehuset. Dette sikrer kattene raskere helseoppfølging og mindre stress med forflytting til og fra veterinær. I tillegg gir det de frivillige en trygghet i jobben de gjør, og øker profesjonaliteten i arbeidet vårt. Eksterne dyrlegeutgifter nådde 1,8 millioner kroner i 2023, og vi mener derfor at dette er riktig forvaltning av pengene, noe vi håper Erna også ville ment om hun fremdeles var med oss.

IMG 4394

Ny luftegård planlegges, egen veterinær og friskt blod inn i styret – 2024 er duket for spennende endringer

Dyrlegen vår, Elisabeth, er allerede godt i gang. Foreløpig utfører hun kastreringer og vaksinering, men snart vil også sterilisering av hunnkatt og tannrens være mulig å gjennomføre på kattehuset. Dette vil kunne spare oss for store summer i året. Videre er det valg i styret og nye medlemmer kommer til. Nina Kongsro takker for seg etter 6 år i lederstolen og vi takker henne for en fantastisk innsats i disse årene. Ny styreleder blir Tone Mercedes Bøckman.


Har du lyst til å støtte oss?

Redd Dyra er en frivillig organisasjon uten offentlig støtte og derfor setter vi
enormt pris på alle gaver og donasjoner som kommer kattenes vei.

Scroll to Top