Kastrer katten din

Visste du at i løpet av tre år,
kan i teorien en hunnkatt
formere seg til 20 000 katter?

Kastrering er en den beste og mest effektive måten å redusere hjemløshet blant katter på. Ved å kastrere katten din kan du bidra til å redusere dette problemet.
Ved å kastrere kattene blir de friskere, får bedre immunforsvar, lever lenger, opplever mindre stress og belastning – og først og fremst blir de ikke flere og man kan konsentrere omsorgen på de som allerede er født.
Det finnes altfor mange hjemløse katter i Norge. Hjemløse katter sliter, spesielt på vinterstid. Menneskeskapte årsaker gjør at de lider en langsom og pinefull død av sult, kulde og sykdommer. 
Rene villkatter finnes ikke i Norge, bare hjemløse katter som en gang var et familiedyr og deres avkom. Som ansvarsfull katteeier kan du være med på å senke antallet hjemløse katter ved å kastrere katten din. Både hunn- og hannkatter bør kastreres.
Ved å kastrere katten din er du i tillegg med på å øke kattens status; det blir færre katter i Norge og dermed vanskeligere å få tak i en katt- dette vil igjen gjøre katter mer eksklusive.
1AF77EA5 3606 4061 B7DE 54593D02F44A

En kjønnsmoden, ukastrert hunnkatt og en ukastrert hannkatt vil, hvis de får
gå fritt, i gjennomsnitt produsere 12 unger i løpet av et år. Året etter vil disse
14 kattene kunne produsere 84 kattunger. Innen 10 år vil man i teorien kunne
ende opp med over 89 millioner katter.

Hovedgrunnen til at det ikke blir så mange katter som dette, er at en stor andel av kattene ikke overlever lenge. Kastrering vil
forhindre at mange katter lider og dør av sult, kulde, skader og sykdom. Vårt nordiske vinterklima er svært dårlig egnet for
hjemløse katter og derfor er det også spesielt viktig å kontrollere bestanden her til lands.

FB8810DF AF92 4982 9D81 B29F5389ADFA e1710696527907 edited

De er Istanbuls egentlige erobrere

De er overalt og tar seg til rette som om de eier byen. Og mange mener at de er Istanbuls egentlige herskere.

Istanbuls befolkning ser på det som et felles ansvar å ta vare på sine gatekatter. De setter ut vann, tørrfor og andre godbiter, og lager kattebokser de kan bo i. Også kommunen sørger for boliger og stell av gatekattene. Under pandemien da innbyggerne måtte holde seg hjemme grunnet portforbudet, ble sågar kommunearbeidere sendt ut i heldekkende hvite drakter og masker for å fôre kattene.

Scroll to Top